úterý 28. srpna 2012

Avéne termální voda a krém na obličej

Avéne kosmetiku jsem se rozhodla koupit na doporučení kamarádky, která ji používá už delší dobu a nemůže si ji vynachválit. Prý se jí podstatně zlepšila pleť.
Avéne je určena primárně na citlivou pleť. Má více řad jako Cleanance pro problematickou pleť, řadu proti vráskám... já jsem si vybrala krém z řady Hydrance, tudíž hydratační.



Moje pleť je smíšená (mastící se t-zóna) se sklony k pupínkům a hodně odolná - snese snad cokoliv. Už hodně dlouhou dobu mám přetrvávající mírnou (hodně mísrnou) formu akné. Občas je to sem tam pupínek, v určitých dnech se to trochu zhorší, žádná tragédie, ovšem ráda bych se toho konečně zbavila.
Četla jsem takový názor, že k zbavení se akné je lepší používat kosmetiku pro citlivou pleť, neboť kůži zklidňuje a uzdravuje oproti kosmetice pro mastnou/problematickou pleť, která pleť zbytečně vysouší, tudíž obličej se o to více mastí.. no známý koloběh. Takže tohle byl druhý důvod ke koupi. Za zkoušku nic nedám, že...

Co se týče krému, tak ten jsem testovala už dřív - měla jsem z lékárny vzoreček. Musím říct, že je hodně příjemný, lehký (tento hydratační se vyrábí pro sušší a pro mastnější pleť, se SPF a bez; mám ten pro mastnější pleť a bez faktoru) a ač by neměl být parfémovaný, ve složení jsem parfemaci našla, každopádně je hoodně, hodně mírná, skoro žádná, prostě krém :)
Praktické je balení v tubičce, nedostanou se do obsahu nečistoty, osobně ale mám radši kelímková balení.
Co se týče účinků, tak hlavní věc, kterou jsem zpozorovala je, že zjemňuje pleť - nemám tak častou potřebu si dělat peeling. Dobře a rychle se vstřebává, nezanechává žádný nepříjemný film. A hydratuje jak slibuje.



Termální vodu ve spreji jsem si koupila jen tak do sady, přesně jsem ani nevěděla, co od ní očekávat. Dávám ji po té, co se odlíčím a pleť umyju čistícím gelem. Našplíchám, nechám uschnout a použiju krém. Má skvělý rozprašovač, který dělá jemnou mlhu. Jinak ji používám i během dne, jen tak :)



To hlavní na konec - dobrá zpráva. Tahle kosmetika mi opravdu pomáhá co se pupínků týče. Například večer se odlíčím, objevím na tváři nález, který samozřejmě, jak jinak, musím zlikvidovat. Po té použiju termálku, krém a do rána mám opravdu lepší pleť, míň pupínků. Zvláštní. Akorát tenhle efekt mi moc dlouho nevydrží, protože nevím proč, po použití make-upu/tónovacího krému/pudru se mi zase vyprodukují další. Ale to už je problémem jiným :)
Takže Avéne, ač je to dražší kosmetika, rozhodně doporučuji a koupím si znovu.

Krém 40 ml: běžná cena v lékárně + - 499 Kč (já koupila v akci se slevou 100 Kč)
Hodnocení: 10/10

Termální voda 150 ml: 149 Kč na Aukru (v lékárně tipuju, že bude dražší, ptala jsem se na cenu nejmenšího 50 ml balení, a to vycházelo na 110 Kč)
Hodnocení: 10/10

4 komentáře:

  1. Já se spokojím s tou cenově nižší kosmetikou :). Jinak taky jsem měla problém, že se mi udělaly pupínky po použití jednoho pudru, takže jsem ho přestala používat a vše bylo ok. Nevím, asi mi něco nesedlo...

    OdpovědětVymazat
  2. Ta termální voda je perfektní :)
    Zvu tě k sobě na giveaway :)
    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Pleťový krém jsem vyzkoušela a docela mě pálel :/

    OdpovědětVymazat
  4. Túto dvojku mám, termálnu vodu používam skôr v lete na osvieženie pleti, ale vyskúšam aj tvoj recept, tiež mám akutálne už takú miernejšiu formu akné, teda nikdy to nebolo nič hrozné, no vyrážky ma neobchádzali, teraz sa u mňa skôr vykystujú jazvičky, teda vlastne fľaky po vyrážkach, ktoré nejako nechcú zmiznúť. Jedine mi na to pomáhala laser, ale to sa tiež nedá donekonečna. Krém Hydrance mám tiež a súhlasím, že sa znesie aj s mastnou pleťou, hydratuje, ale pleť nezaťažuje a naviac trochu aj vonia čo je pre mňa len plus, nemám rada kozmetiku, ktorá nevonia.
    Bianka

    OdpovědětVymazat